Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Η αυτοκρατορία της βίας

Στην αλλαγή της χιλιετίας ένα νέο βασίλειο αναπτύχθηκε και κυριάρχησε σε όλο τον κόσμο. Η αυτοκρατορία της ΒΙΑΣ. Με την ψευδαίσθηση ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, αρχηγοί και πρόεδροι κρατών συνενώθηκαν και έφτιαξαν μια ισχυρή αυτοκρατορία. Βασικός νόμος του κράτους αυτού ήταν η βία σε όλες τις μορφές της. Ο ευτυχής πολίτης αυτού του μεγακράτους είχε δικαίωμα να αντιδρά με βία κάθε φορά που κάποιος απειλούσε την περιουσία του, την προσωπικότητα του και την οικογένεια του. Δηλαδή, αν ένα παιδί πρόσβαλε ένα όργανο του κράτους, το όργανο δικαίως τον σκότωνε. Έπειτα, η μάνα του παιδιού, με τα δίκια της κι αυτή σκότωνε το όργανο που της πήρε το γιο. Βέβαια, η κόρη του οργάνου, με τη σειρά της, καθάριζε κι αυτή τη μάνα, καθότι της πήρε τον πατέρα και πάει λέγοντας. Σε συλλογικό επίπεδο, αν κάποιος ευτυχής πολίτης είχε μια διαφωνία, μια δυσαρέσκια ή μιαν αγανάκτιση με ό,τι συμβαίνει ήταν σχεδόν αναγκασμένος να βγει και να σπάσει ό,τι θέλει. Και τα όργανα του κράτους, με όλη την εξουσία που η βασίλισσα ΒΙΑ τους είχε δώσει, πυροβολούσαν ανεξέλεγκτα για να προστατευτούν από τα επικίνδυνα στοιχεία. Οι έμποροι σκοτώνουν με τις καραμπίνες τους κλέφτες, οι κλέφτες κλέβουν με τα περίστροφα τους εμπόρους, οι δικαστές στέλνουν στην κρεμάλα τους δολοφόνους και οι δολοφόνοι δηλητηριάζουν με βιτριόλι τους δικαστές. Κι επειδή μιλάμε για τη νέα χιλιετία, η βασίλισσα δεν είχε μόνο στρατό εδάφους μα κι άλλα, πιο εξελιγμένα όπλα. Μέσα από την τηλεόραση περνάει την τακτική της στους ευτυχείς πολίτες της αυτοκρατορίας. Κάθε παιδί προετοιμάζεται από μικρό, με διαφωτιστικά καρτούν που του δείχνουν πως θα σκοτώσει κι αυτό με τη σειρά του και θα γίνει ήρωας του τίμιου έθνους της ΒΙΑΣ. Κι ακόμα, με περισσή φροντίδα, δημιουργήθηκαν κατάλληλοι χώροι με υπολογιστές και δικτυακά επιμορφωτικά παιχνίδια, έτσι ώστε κάθε έφηβος να προγυμνάζεται και να είναι έτοιμος να τιμήσει τη βασίλισσα του, σαν καλός πολίτης.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών εργάζονταν για τη βασίλισσα. Σε στρατούς, αστυνομίες, φρουρήσεις, σε βασιλικά ανάκτορα, μέγαρα και κέντρα εξυπηρέτησης. Κι ήταν όλοι ευτυχισμένοι! Δέρνονταν μεταξύ τους κι ένιωθαν ηδονή. Στις καθημερινές συζητήσεις επικρατούσε αυτός με τη δυνατότερη φωνή, στους δρόμους αυτός με τη δυνατότερη κόρνα και όσον αφορά τα κέντρα διασκέδασης, τα καλύτερα ήταν αυτά με τη δυνατότερη μουσική, έτσι ώστε κανείς να μην χρειαστεί να καλύψει τη σιωπή και να αρχίσει να μιλάει. Η βασίλισσα φρόντιζε να μην κουράζει τους υπηκόους της, δεν χρειάζεται να σκέφτονται, σκέφτεται αυτή για όλους, ούτε χρειάζεται να μιλάνε, μπορούν να γκαρίξουν ή να δείρουν και θα έχουν την προσοχή οπου θέλουν. Έτσι απλά.
Στην ακμή της αυτοκρατορίας οι πολίτες σκοτώνονταν μεταξύ τους χωρίς να θυμούνται το λόγο που ξεκίνησε η βεντέτα, αλλά ούτως η άλλως, κανέναν δεν ενδιέφερε. Πρωτη φορά στα χρονικά της ιστορίας είχαμε τόσο ηδονισμένους πολίτες που τιμούσαν τη βασίλισσα τους με τόση υποταγή, με τόση λατρεία και αγάπη. Η ευτυχία ήταν διάσπαρτη...
Το πως έσβησε η αυτοκρατορία ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί. Μια θεωρία λέει οτι σκοτώθηκαν όλοι οι πολίτες και δεν έμεινε κανείς. Άλλοι πιστεύουν πως η γη ανατινάχτηκε λόγω αδυναμίας της να αντέξει τη μεταχείριση των πολιτών της. Κάποιοι κλίνουν προς την απαγωγή των πολιτών από εξωγήινους και οι θρησκόληπτοι επιμένουν οτι έγινε Δευτέρα Παρουσία. Οι έρευνες συνεχίζονται με την ελπίδα, εμείς, τα σημερινά ζόμπι, να πάρουμε λίγη από τη φώτιση αυτού του υπέροχου πολιτισμού που έμεινε γνωστός σαν "Η αυτοκρατορία της ΒΙΑΣ".


Περαστικά μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου